Skip to content

אודות

חלב עובדות או מיתוסים הוא מיזם התנדבותי שכל מטרתו היא תועלת הציבור. המיזם הזה הוא למעשה אקטיביזם חברתי חדשני, שעושה שימוש בדרכי פעולה חדשות ושונות ועל ידי כך מנגיש לציבור מידע שאיננו זמין לו בדרך כלל. בין אם בשל היותו מורכב וטכני, ובין אם בשל אינטרסים סבוכים המונעים מהמידע הזה להחקר כראוי ולהיות נגיש לציבור לתועלתו בצורה אובייקטיבית.

נושא החלב הוא נושא מורכב וסבוך. מאחורי תעשיית החלב עומדים כוחות כלכליים חזקים אך בלתי נראים לציבור המושכים בחוטי קבלת ההחלטות מזה שנים רבות, מנווטים בעזרת כסף וקשרים את מוסדות השלטון, משפיעים בעזרת לוביזם אגרסיבי על בית המחוקקים, ובעזרת מימון סלקטיבי של מחקרים על הידע והקונצנזוס המדעי בתחומי התזונה והרפואה, ובעזרת העסקת  אנשי מפתח של ועדות הרגולציה השונות בתור יועצים בשכר.

מאחורי הדף הזה מושקעות שעות רבות של עבודה, בלקרוא מאמרים, לעבור על אתרי אינטרנט, לראיין בעלי מקצוע, וללמוד נושאים לעומקם, בתחומי התזונה, הרפואה, וחקלאות בעלי החיים. התשוקה שמניעה אותנו נובעת מהרצון להביא לידיעת הציבור מידע אשר מוסתר היטב ממנו, בדרכים מאוד מתוחכמות, ובמשך שנים ארוכות. הטעיה והסתרה שכל מטרתה הוא בצע כסף.

יש אנשים ששואלים "מה האינטרס שלכם?" התשובה היא שהאינטרס הוא אנחנו, אנחנו במובן הכי רחב שאפשר. אנחנו בני האדם, אנחנו בעלי החיים, אנחנו יושבי כדור הארץ.

אתם מוזמנים לפנות אלינו עם שאלות או להפנות אלינו מידע חשוב באימייל milklies.il@gmail.com או דרך דף הפייסבוק https://www.facebook.com/milklies

שלכם

החברים מהדף של החלב

10 תגובות
  1. אביב permalink

    תכניסו בבקשה אפשרות לחיפוש פנימי. כ"כ רשימת תזונאיות ודיאטניות מטעם.
    כרגע יעל דרור מפרסמת מוצרי חלב בערוץ 10. עם מי היא עובדת?

  2. עבודת קודש… הורדתי את הצריכה

  3. דוד שורי permalink

    אולי תזדהו גם, להישאר עלומי שם מאוחרי אתר אינטרנטי גורר אחריו מסתוריות שמקשה על רבים להתחבר, לא כולם אוהבים קבוצות אנטי קונספירטוריות אשר מתחבאות מאחורי קירות…קחו למשל את אנונימוס…אם היו יודעים מי הם והם היו מרימים את הראש הרבה יותר היו חוברים אליהם!!

    • שלום דוד
      אנחנו מבינים שקשה, אבל האנונימיות שלנו נועדה לשרת מטרה. בזכותה הבמה כולה פנויה לעובדות ולתוכן והדיון שומר על יותר ענייניות, כי בדיון הזה קל מאוד להסחף ולדבר לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
      אנחנו מאמינים שהתוכן ורק התוכן של הדברים הוא מה שיקבע אם אנשים יתחברו או לא והתוכן ישפט אך ורק לפי אמת מידה אחת והיא הרלוונטיות שלו והנכונות שלו

      • דוד שורי permalink

        מטרתכם מובנת אבל…אם באמת הייתם מאמינים שרק התוכן הוא זה שקובע לא הייתם מזכירים שמות של אנשי מקצוע מהצד השני, נראה לי שבנוסף למטרה החשובה אתם על הדרך משמיצים אנשי מקצוע (בסופו של דבר אלו אנשים שעמלו הרבה להשיג את המקצוע והידע שלהם)…לא חכמה לתקוף אדם מתוך הצללים והמסתור…

  4. אורי permalink

    רציתי לשאול מי מממן את הבלוג ואת עמוד הפייסבוק, בעיקר לאחרונה שאני רוצה כמעט מדי יום פרסומים ממומנים של העמוד.

    • את הבלוג ודף הפייסבוק (כולל הפרסום הממומן שלעתים עולה) אנחנו מממנים מכספינו שלנו. אנחנו לא מקבלים תרומות ולא שום סוג של מימון מאף אחד ונושאים בעצמנו בהוצאות המועטות יחסית של ניהול הבלוג כחלק מהתרומה שלנו לנושא.

  5. אריה permalink

    אם אתם מדברים על עובדות אז תדייקו גם. אתם כותבים ש 100 גרם קוטג' מכילים שליש מכמות המלח היומית המומלצת. אז ראשית 100 גרם קוטג' מכילים 360 מג' נתרן ( מתיחסים לנתרן ולא מלח ). הכמות המומלצת היומית היא 2400 מג' לילד מגיל 4 או מבוגר. – המלצת FDA. תגובתכם בבקשה

    • כדאי לבדוק באיזה קוטג' בדיוק מדובר. יש שינויים קלים בין מותג למותג.
      לגבי כמות נתרן יומית מומלצת, כדאי לקרוא את המאמר הבא:
      http://www.aguda.co.il/articles.html?view=product&id=86

      זה הקטע הרלוונטי:

      ההנחיות התזונתיות האמריקאיות 2010 ממליצות על 1,500 מיליגרם ליום לאוכלוסייה הכללית (גילאי 9-50 שנה), וזאת כיוון שהנחיות אלו מתאימות ל-69% מאוכלוסיית ארה"ב . הוועדה המייעצת לקביעת ההנחיות הללו המליצה שהשינוי יתרחש בהדרגה, כיון שדרוש זמן על מנת לשנות את תפיסת הטעם באוכלוסייה הכללית. השאיפה היא לרדת בהדרגה מההמלצה הנוכחית של פחות מ- 2,300 מיליגרם נתרן להמלצה של 1,500 מיליגרם נתרן. המלצות נמוכות יותר לצריכת נתרן ליום נקבעו לילדים ולזקנים מגיל 51 שנה: לילדים גילאי 1-3 – 1,000 מיליגרם; לילדים גילאי 4-8 – 1,200 מיליגרם; למבוגרים גילאי 51-70 – 1,300 מיליגרם ולמבוגרים גילאי 71 ומעלה, 1,200 מיליגרם בגלל שהדרישות הקלוריות שלהם נמוכות יותר ממבוגרים צעירים יותר. בהנחיות התזונתיות האמריקאיות לתינוקות עד גיל שנה אין המלצות לצריכת נתרן. לפי תדריך להזנת התינוק הבריא והפעוט, משרד הבריאות, תינוקות עד גיל ששה חודשים יקבלו את כל הדרישות שלהם לנתרן מחלב אֶם או מתרכובות מזון לתינוקות. בין גיל ששה חודשים לשנה מומלץ לא לעבור את כמות המלח של 1000 מיליגרם ליממה (כ-390 מיליגרם נתרן).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: