ד"ר זיו גן אור, רופא, בעל דוקטורט נוסף בחקר מחלת הפרקינסון, סוקר במאמר במדור הבריאות של עיתון הארץ, את המחקרים האחרונים בתחום שמגלים קשר מפתיע ומדאיג בין מחלת הפרקינסון וצריכת חלב.

"אחת התיאוריות השולטות כיום במדע היא שמדובר בגורם זיהומי כלשהו המגביר את הנטייה להתפתחות המחלה, ייתכן כזה שמצוי במערכת העיכול או אשר מגיע אליה מבחוץ. האם ייתכן כי הגורם שמגיע ממערכת העיכול ומשפיע על הסיכון לחלות בפרקינסון קשור בצריכת חלב?"
בהמשך מוסיף ד"ר גן אור:
"ייתכן שבראייה ארוכת טווח המשקללת את מכלול השפעות החלב על בריאות האדם בכלל, ועל תחלואה בפרקינסון בפרט, יש מקום לעודד את הציבור לצרוך סידן ממקורות חלופיים, להפחית את צריכת החלב ואף להוציאו כליל מהתפריט. ייתכן ששינוי המלצות התזונה ברוח זו יוכל לתרום להפחתת החולי בפרקינסון – אחת המחלות האכזריות ביותר הפוגעות כיום באוכלוסייה המבוגרת."
קישורים למאמרים ועוד הרחבה בנושא:
מכתב תגובה של ד"ר גראנט (מהמכון לחקר התזונה בסן-פרנסיסקו) שטוען כי צריכת חלב קשורה לסיכון לפרקינסון, וסבור כי החלבון קזאין שנמצא בחלב הוא הגורם לכך.
מאמרים נוספים שתיארו קשר בין צריכת חלב לפרקינסון:
קשר בין צריכת חלב בנשים לפרקינסון