Skip to content

האם מחלת הפרקינסון האיומה מקורה בצריכת חלב?

אוקטובר 2, 2013

ד"ר זיו גן אור, רופא, בעל דוקטורט נוסף בחקר מחלת הפרקינסון, סוקר במאמר במדור הבריאות של עיתון הארץ, את המחקרים האחרונים בתחום שמגלים קשר מפתיע ומדאיג בין מחלת הפרקינסון וצריכת חלב.

מתוך עיתון הארץ

מתוך עיתון הארץ – לחצו להורדת המאמר אליכם למחשב

"אחת התיאוריות השולטות כיום במדע היא שמדובר בגורם זיהומי כלשהו המגביר את הנטייה להתפתחות המחלה, ייתכן כזה שמצוי במערכת העיכול או אשר מגיע אליה מבחוץ. האם ייתכן כי הגורם שמגיע ממערכת העיכול ומשפיע על הסיכון לחלות בפרקינסון קשור בצריכת חלב?"

בהמשך מוסיף ד"ר גן אור:

"ייתכן שבראייה ארוכת טווח המשקללת את מכלול השפעות החלב על בריאות האדם בכלל, ועל תחלואה בפרקינסון בפרט, יש מקום לעודד את הציבור לצרוך סידן ממקורות חלופיים, להפחית את צריכת החלב ואף להוציאו כליל מהתפריט. ייתכן ששינוי המלצות התזונה ברוח זו יוכל לתרום להפחתת החולי בפרקינסון – אחת המחלות האכזריות ביותר הפוגעות כיום באוכלוסייה המבוגרת."

לקריאת הכתבה באתר הארץ

להורדת הכתבה בפורמט PDF

קישורים למאמרים ועוד הרחבה בנושא:

המאמר שמוזכר בכתבה

מכתב תגובה של ד"ר גראנט (מהמכון לחקר התזונה בסן-פרנסיסקו) שטוען כי צריכת חלב קשורה לסיכון לפרקינסון, וסבור כי החלבון קזאין שנמצא בחלב הוא הגורם לכך.

מאמרים נוספים שתיארו קשר בין צריכת חלב לפרקינסון:

קשר בין צריכת חלב בנשים לפרקינסון

קשר בין צריכת מוצרי חלב לפרקינסון

צפו באברי גלעד מדבר על המאמר בתוכניתו בגלי צה"ל

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: