Skip to content

חזון העצמות הבריאות – מאמר מאת אורית אופיר

ספטמבר 4, 2013

כתבה מצויינת של הדיאטנית הקלינית אורית אופיר שפורסמה בעיתון "הארץ" מסבירה מדוע מומלץ לצרוך סידן דווקא מהצומח. בניגוד למוצרי חלב, מזונות מהצומח מכילים מלבד הסידן גם ויטמין C, נוגדי חמצון, ויטמין K, מגנזיום ואשלגן אשר כולם חיוניים לבריאות העצם.

אורית אופיר, דיאטנית, פרסמה מאמר מצוין שעושה סדר בנושא בריאות העצם והקשר לתזונה.
קטע מתוך המאמר:
"לפי החוקרים מהארוורד יש מעט, אם בכלל, ראיות שצריכה גבוהה של מוצרי חלב מגנה מפני אוסטיאופורוזיס, והיא אף קשורה כנראה לסיכון מוגבר לסרטן הערמונית וייתכן אף לסרטן השחלות. לאנשים הצורכים תזונה איכותית הכוללת עלים ירוקים, קטניות, אגוזים, גרעינים ומספיק חלבון, היתרונות התזונתיים בצריכת חלב גבוהה כנראה לא עולים על ההשלכות השליליות.
חזון העצמות הבריאות

גיוון הוא כלל גדול בתזונה ותקף גם לגבי מקורות הסידן. לכן, במקום לשאוף להגיע לשלושה מוצרי חלב ביום, חשוב להכיר ולשלב מגוון מקורות לסידן בתזונה היומית ולשים דגש מיוחד על מקורות מהצומח בשל מכלול הרכיבים שקיים בהם בנוסף לסידן. ההמלצות העיקריות למניעת אוסטיאופורוזיס דומות להנחיות הבסיסיות לתזונה ואורח חיים בריאים המוכרות לכולנו. כמו שנאמר: עצם בריאה בגוף בריא".

קישור לקריאה נוחה של הכתבה בפורמט PDF

קישור לפרסום הכתבה בעיתון "הארץ"

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: