Skip to content

שאלות נפוצות

אז מה לגבי חלב עיזים/כבשים?

הבעיות של חלב פרה קיימות בכל סוגי החלב של בעלי חיים והופכות משמעותיות אף יותר כשבעלי החיים מגודלים בצורה מתועשת

חלבון החלב, השומן שרובו רווי, ההורמונים שהם תוצאה של חליבה בעת הריון, הזיהומים, ועוד

כל אלה קיימים גם בחלב עזים כמובן

מה כן בריא לאכול? או מה לאכול במקום חלב?

יש מגוון עצום של מוצרים שיכולים להחליף חלב ומוצריו, הן מבחינה קולינרית והן מבחינה בריאותית

פירוט בפוסט "אז מה אוכלים במקום"

מה לגבי הפיטואסטרוגנים בסויה?

הקדשנו לנושא הסויה דף שבו סקרנו את המחקרים העדכניים ואת חוות הדעת של מיטב המומחים בארץ ובעולם בנושא

איך זה שהרופא שלי טוען שחלב בריא?

מועצת החלב השקיעה תקציבי ענק על מנת להשפיע על דעת הרופאים, הם למשל כותבים עבור ארגוני הרופאים את ניירות העמדה בנושא חלב

הנה עוד כמה תחקירים שפרסמנו על כך:

ד"ר כך עבדו עליך

וגם את ההסבר המלא למה אנשי מקצוע מאמינים שחלב זה בריא

מאיפה משיגים סידן?

הרבה יותר פשוט ממה שגרמו לנו לחשוב!

הדיאטנית הקלינית כרם אביטל בכתבה מצויינת בנענע על איך משיגים סידן ללא חלב.

איך זה שכולם אומרים שחלב הוא בריא?

אז זהו שזה לא ככה,שארגוני הבריאות העולמיים אינם מועדדים צריכה של שלושה מוצרים ביום. במקרה הטוב הם ממליצים שלא לעבור את ה 1-2 מנות חלב ביום ושבכלל חלב איננו חובה בתפריט. אתם מוזמנים לעבור בצורה מסודרת על כל הפרסומים שלנו ולהווכח שלא רק שמרבית המחקרים המהימנים והטובים שנעשו לא מוצאים את החלב כבריא, רובם אף קושרים את החלב למחלות קשות ותסמונות שונות. ומנגד משבודקים את שלל הפרסומים של מועצת החלב ושל דיאטניות שמצדדות בחלב מגלים שמאחוריהם עומדים מחקרים גרועים שמבחינה מדעית אין שום יסוד לבסס עליהם מסקנות בריאותיות מחקרים שכל מטרתם היתה להשיג שורה תחתונה חיובית לגבי חלב על מנת להשתמש בנתונים במסגרת שיווקית ולא מדעית מקצועית

בנוסף תעשיית החלב מסתירה מידע שגם היא עצמה מסכימה לגביו, נתונים של היקף האי סבילות לחלב באוכלוסיה, נזקים וחוסרים ידועים הנוצרים מצריכה של חלב בכמויות המומלצות ועוד

שימו לב להתייחסות של פרופ' וולטר ווילט מהרווארד לנושא

כך גם ההמלצה של הרווארד מציעה לקבל את הסידן ממקורות אחרים.

והן ההתייחסות של ארגון הרופאים האחראיים PCRM על חלב

וגם את ההסבר המלא למה אנשי מקצוע מאמינים שחלב זה בריא

איך זה שיש אנשים ששותים הרבה חלב ומגיעים לשיבה טובה?

צריך להסתכל על איכות החיים ולא רק תוחלת החיים של אלו המגיעים לגילאים מבוגרים.

לצערנו התפישה היום היא שגיל הזהב מביא עימו בהכרח מחלות כרוניות כמו סוכרת, לחץ דם, דלקות פרקים והפרעות אחרות.

זה לא צריך להיות כך ולמעשה בתרבויות שאוכלות תזונה מסורתית יותר, אנשים בגיל המבוגר בריאים יחסית למבוגר המערבי.

מעבר לכך אם להסתכל על חברות שבאמת צורכות הרבה חלב (שאגב ההמלצה לצריכה גבוהה של חלב היא דבר חדש יחסית, ע"ע 3 ביום)

ניתן לראות ששכיחות "מחלות העולם המערבי" בהן רק עולה עם השנים.

התפריט של בני אדם אמנם הכיל מזון מהחי בתקופות רבות, אך מעולם לא פרופורציה כ"כ גדולה כמו היום.

זה קורה בעיקר בגלל שיטות שיווק מתוחכמות של התעשיות השונות (שמחנכות בין היתר בגלוי ובסמוי להעדיף מזון מהחי על פני מזון צמחי שהוא בריא יותר) והזמינות של המזונות הללו.

האם הפרה מייצרת חלב רק בהריון?

הפרה היא יונק, ככל שאר היונקים בטבע (וגם האדם ביניהם) הפרה מייצרת חלב כמזון עבור העגל שלה (בדיוק כמו נשים)

על מנת שהפרה תייצר חלב יש צורך להכניס אותה להריון וגם לדאוג שהעגל שיוולד לא ישתה את החלב שלה (שאחרת לא ישאר מספיק כדי לחלוב אותה בנוסף)

בתקופות קדומות ועד לתיעוש הרפתות, הפרה היתה נכנסת להריון באופן טבעי והאדם היה חולק את את תוצרת החלב שלה יחד עם העגל, אולם מרגע שהפקת חלב נהפכה לתעשייתית ועמה השאיפה למקסם את הרווח, נוצר הצורך לדאוג שהפרה תניב כמה שיותר חלב על פני כמה שיותר זמן במהלך השנה, ומכיוון שכך כיום פרות נמצאות באופן מתמיד בהריון ונחלבות לאורך כמעט כל תקופת הריונן (למעט החודשיים האחרונים). זו הסיבה שחלב פרה מכיל כמויות גדולות למדי של הורמוני הריון מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון.

מאיפה הפרה מקבלת סידן?

הפרה, כמו חיות רבות אחרות בטבע הניזונות מצמחים, מקבלת את הסידן כמו גם את שאר הרכיבים התזונתיים שלהם היא זקוקה מהעשב. עשב ירוק ועלים ירוקים באופן כללי הינם מזון עשיר מאוד בערכים תזונתיים. הם מכילים כמויות גדולות (ביחס לקלוריות) של סידן . הפרה היא יונק צמחוני מעלה גירה וניחנה ביכולת עיכול גבוהה מאוד של עלים ירוקים.

במשקים המתועשים פרות אינן ניזונות עוד מעשב ירוק אלא ממזון מעובד עתיר פחממות וחלבון שנועד להגביר את תנובת החלב שלהן. כתופעת לוואי גורם המזון הזה לתחלואה בפרות, קיצור תוחלת חייהן, תנובת חלב בעל הרכב שומן רע (הרבה פחות חומצות שומן אומגה 3 והרבה יותר אומגה 6 ו 9 ושומן רווי וטרנס)

למה בחלב פרה יש הרבה סידן?

חלב פרה הוא מזון המותאם באופן מושלם לצרכיו של עגל צעיר. כל הרכבו של החלב נועד לספק את צרכיו התזונתיים והפיזיולוגיים של העגל. בשל צרכיו של העגל חלב הפרה מכיל כמות גדולה יחסית של סידן, חלבון, ועוד וגם בהיותו מזון מעודד גדילה הוא מעודד יצור הורמוני גדילה בגוף העגל (או האדם) ששותה אותו. הורמון מסוג IGF-1.

בדיקה של סוגי חלב של נקבות יונקים שונים מראה שונות גדולה מאוד בהרכבי החלב בהתאם לסוג היונק, כמויות החלבון הסידן הסוכר ושאר המרכיבים משתנות מאוד בין מין למין. גם חלב אם – החלב של נקבות בני האדם שונה מאוד בהרכו התזונתי מחלב פרה. בעיקר בתכולת החלבון שבו והרכב חומצות השומן.

למה מוצרי חלב לא בריאים?

כתבנו על זה סיכום קצר בפלאייר המיוחד שחילקנו בשבועות

האם חלב גורם לאסטמה?

כדאי לקרוא את הפוסט שלנו על עדויות על החלמה לאחר הפסקת צריכת חלב

האם הפסקת אכילת מוצרי חלב תגרום לי לבעיות?

רוב תושבי כדור הארץ היום ובוודאי שבעבר לא צורכים חלב על בסיס יום יומי. חלב הוא מנהג חדש לגמרי בהיסטוריה האנושית, עניין של כמה אלפי שנים מאז שהאדם בכלל החל לשתות חלב. זהו פסיק על פני האבולוציה, זה כשלעצמו כבר רומז שחלב איננו הכרחי לנו.

חלב איננו מזון טבעי לשום בעל חיים בוגר, בודאי לא חלב של מין ביולוגי אחר, ועל כן די ברור שניתן להסתדר ללא חלב. עוד על תזונה בריאה ללא חלב אפשר לקרוא במאמר הבא

הדיאטנית הקלינית כרם אביטל בכתבה מצויינת בנענע על איך משיגים סידן ללא חלב.

האם יוגורט הוא מקור טוב לחיידקים פרוביוטיים?

האם יוגורט בריא כמקור לחיידקים פרוביוטיים? – ליחצו לקריאת התשובה של ד"ר ג'ואל פורמן

מה אתם אומרים על חלב אורגני? או חלב שמגיע מפרות שאכלו אך ורק עשב ירוק ורעו במרעה?

חלב אורגני או חלב מפרות שאוכלות עשב הוא חלב נהדר עבור העגלים שלהן.

חלב פרות הוא מזון לתינוקות שזקוקים לו על מנת לגדול מהר. חלב מכיל מנגנונים רבים ומגוונים שתפקידם לעורר בגוף גדילה מהירה, והוא מותאם באופן מדויק למין הביולוגי (ניתן לראות אחוזי שומן, חלבון, וסידן שונים מאוד בין סוגי חלב שונים של בעלי חיים שונים)

צריכה של חלב מעבר לינקות עלולה לגרום בעיות הקשורות בהתפתחות מואצת של תאים שעלולה לגרום לסרטן. לחלב אורגני מהבחינה הזו אין שום השפעה שונה וגם הוא יחולל את אותם המנגנונים בגוף. וזה לא הכל חלב (גם אורגני וגם של פרות אוכלות עשב) מכיל חלבון מהחי בכמות גבוהה, שומן רווי לרוב שאיננו זקוקים לו והוא מחולל מחלות ידוע, וקלוריות מיותרות לרוב.

כמה ברזל יש בקוטג?

מוצרי חלב וקוטג' ביניהם כמעט ואינם מכילים ברזל, בנוסף, צריכה של מוצרי חלב בסמיכות למזון המכיל ברזל תגרום לפגיעה בספיגה של הברזל בגוף. פרטים נוספים על כך כולל מחקרים וחוות דעת מקצועיות אפשר לקרוא בפוסט הזה

מודעות פרסומת
להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: